Skip to main content

Woodward Hill Elementary School Addition

  • Client
    School District No. 36 (Surrey)
  • Location
    Surrey, BC
  • Photographer
    Upper Left Photography

Overview

The addition is anchored on its north end by an interesting interconnecting stair feature that serves as a path, a place to hang out inside, and a covered entry point into the school.

From the outside, the addition respects the existing language of the school and continues with hints of yellow accents around the windows, corrugated metal cladding as seen on the existing gym, and a brick base in similar color to the grey-brown base of the existing school.

Hard landscaped play area additions can be seen as the basketball courts move north, and the existing area is reused as more hard surface play area and overflow parking. The dying grass area north east of the gym gets filled with pavers to make more room for seating and lounging areas for kids, overlooking the hard surfaced play courts.

Due to the two-storey massing of the new building, a space is created on the south east side where Amphitheatre like seating brings the inside group area learning environment outside to an outdoor classroom. A garage door at this location to encourages movement into the landscape.

Gallery